Annons
Växjö

PM & Vänner behåller sin Michelinstjärna

Växjö • Publicerad 14 september 2021
År 2016 när PM & Vänner tilldelades sin första Michelinstjärna.
År 2016 när PM & Vänner tilldelades sin första Michelinstjärna.Foto: Lena Gunnarsson

På måndagskvällen delades de prestigefyllda Guide Michelin-stjärnorna ut. Under stjärnutdelningen i konserthuset i Stavanger tillkännagavs det att den flerfaldigt prisbelönta Växjörestaurangen PM & Vänner får en stjärna i Guide Michelin även i år.

”Det är med en enorm glädje och stolthet vi även i år tilldelas en stjärna i den prestigefyllda guiden. Efter den mest utmanade period i vårt företags historia känns det otroligt inspirerande för framtiden. Ikväll firar vi och i morgon är vi redo att ta nästa steg i vår utveckling”. Skriver PM & Vänner på sin facebooksida.

Annons

Dessutom får restaurangen behålla Michelin Green Star för gastronomi and hållbarhet. Hållbarhetsemblemet lanserades förra året och delas ut till de restauranger som ligger i framkant med sina hållbara gastronomimetoder.

PM & Vänner prisades senast för en månad sedan på Svenska Gastronomipriset, då restaurangens Rubén Sanz Ramiro för sjätte året i rad tilldelades Sommelierernas Sommelier. PM vann även Sommelierernas Dryckesupplevelse 2021. Sedan priset instiftades 2016 har Växjös stjärnkrog vunnit de två kategorierna varje år.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons