unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PM & Vänner demonstrerar med grytor och kastruller

Nu har PM & Vänner fått nog.
Under fredagen ställde de sig utanför restaurangen och bankade på grytor och kastruller, som en del av ett initiativ.
Per Bengtsson, kreativ ledare och vd på PM & Vänner i Växjö.
Per Bengtsson, kreativ ledare och vd på PM & Vänner i Växjö.
Foto: Lena Gunnarsson

Initiativet #grytorochkastruller startades för att uppmärksamma hur illa ställt det är med restaurangbranschen.

”Vi ifrågasätter inte smittskyddsåtgärder eller restriktioner men vi kräver att dessa åtgärder förenas med stöd som gör att branschen kan överleva denna kris” står det på initiativets hemsida.

Under fredagen gick Växjörestaurangen PM & Vänner ut och visade sitt stöd genom att banka på grytor och kastruller utanför sin restaurang. Detta filmades och lades upp på grytorochkastrullers Instagramkonto samt restaurangens Facebooksida.

”Det räcker nu! Vi är besvikna och känner samma frustration som alla våra branschkollegor över hela vårt avlånga land. Över uteblivna stöd, utebliven dialog och sanktioner som saknar logik.

Tillsammans är vi över 200 000 personer starka i vår bransch och tillsammans ger vi oss inte förrän @sverigesregering lyssnar och agerar.” skriver restaurangen på sin Facebooksida.

Tanken bakom #grytorochkastruller är att få restaurangarbetare att ställa sig utanför sin arbetsplats klockan 15 på vardagar med grytor, kastruller, slevar och lock och på så sätt göra sig hörda.

Fakta

Grytor och kastruller

Vad vill initiativet?
1. Att omställningsstöd betalas ut
2. Att permitteringsstöd betalas ut
3. Att betalningstiden för skatter förlängs