Annons

PM & Vänner vann nya priser: ”Saknar motstycke i Skandinavien”

Växjö • Publicerad 10 april 2024
”Att sköta om listan är ett pågående jobb, som kräver ett konstant driv från hela teamet. Alla hos oss försöker pusha för att hitta ny inspiration och för att fortsätta att lära”, säger Rubén Sanz Ramiro, vinansvarig på PM & Vänner.
”Att sköta om listan är ett pågående jobb, som kräver ett konstant driv från hela teamet. Alla hos oss försöker pusha för att hitta ny inspiration och för att fortsätta att lära”, säger Rubén Sanz Ramiro, vinansvarig på PM & Vänner.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Varje år utses Star Wine List of the Year Sweden och i veckan hölls årets tävling. 59 finalister tävlade i olika kategorier och för Växjös del var både PM & Vänner och Villa & Trädgård de luxe.

PM & Vänner var finalist i sju olika kategorier och prisades två gånger under galan. Växjös stjärnkrog vann guld i två kategorier, Bästa långa vinlistan (mer än 600 viner) och Bästa listan med Beaujolais-viner.

Annons

– Det här är en lista som tar andan ur dig, och som är inspirerande att läsa. Trots det stora antalet referenser behåller den ett fokus och ett odogmatiskt förhållningssätt. Det är en lista som saknar motstycke i Skandinavien, säger juryns Nina Højgaard Jensen om PM & Vänners vinlista i kategorin Bästa långa vinlistan.

Villa & Trädgård de luxe var nominerat för bästa Sustainable wine list och för bästa listan med viner från Beaujolai, en kategori som alltså PM & Vänner vann.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons