Annons
Växjö

PM & Vänner vann pris – för sjätte gången i rad

Växjö • Publicerad 31 maj 2022

Här saknas innehåll

Under måndagen hölls en prisutdelning för det Svenska Gastronomipriset 2022 på Operakällaren i Stockholm. Restaurangbranschen har bland annat utsett de bästa kockarna, krogarna, servitörerna, sommeliererna och konditorerna i Sverige.

PM & Vänner utsågs till vinnare av kategorin Sommelierernas Dryckesupplevelse, ett pris som Växjös stjärnrestaurang därmed vunnit de sex senaste åren som Svenska Gastronomipriset har arrangerats (2016, 2017, 2018, 2019, 2021 och 2022. 2020 var det inställt på grund av pandemin).

Annons

Rubén Sanz Ramiro, chefssommelier på PM & Vänner, var nominerad till Sommelierernas sommelier, ett pris som han vunnit fem gånger i rad. Men det blev inte en sjätte raka vinst utan han fick nöja sig med en andraplats bakom Emelie Svensson, krögare på restaurang Agnes på Kungsholmen i Stockholm.

Andreas Johansson på kaffebaren Bönan & Mustaschen på Storgatan i Växjö hade chansen att bli Baristornas barista men slutade åtta.

Monica Carlsson och Per Bengtsson startade PM & Vänner för 30 år sedan.
Monica Carlsson och Per Bengtsson startade PM & Vänner för 30 år sedan.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons