Annons

Pojke utsatt för våldsbrott vid Arenastaden – förd till sjukhus med skärskador

En pojke fick på måndagskvällen föras till Växjö lasarett efter att ha blivit utsatt för en misshandel på en busshållplats vid Arenastaden i Växjö.
Växjö • Publicerad 21 november 2023
Misshandeln inträffade på en busshållplats utanför Visma Arena på Storgatan i Växjö.
Misshandeln inträffade på en busshållplats utanför Visma Arena på Storgatan i Växjö.Foto: Carl Carlert

Vid 18-tiden på måndagen fick polisen larm om en misshandel vid en busshållplats vid Arenastaden i Växjö. Enligt anmälaren hade en person skadats och de misstänkta ska ha använt ett tillhygge.

Flera polispatruller samt ambulans ryckte direkt ut till platsen och busshållplatsen spärrades av.

Annons

Enligt polisen är det en pojke som har skadats och han har förts med ambulans till Växjö lasarett.

– Det är en pojke som är mellan 15 och 18 år som är drabbad. Jag har ingen information om skadeläget men poliserna som kom till platsen har kunnat prata med honom innan han fördes till sjukhus, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Det är i nuläget oklart om det är en eller flera personer som har attackerat pojken vid busshållplatsen. Men någon form av tillhygge ska ha använts vid misshandeln.

– Patrullerna på platsen förhör vittnen till misshandeln och vi genomför även andra utredningsåtgärder, fortsätter Patric Fors.

– Vi vill i nuläget inte gå in på vilket tillhygge som använts vid attacken. Men ingen är gripen i ärendet, berättade Viktor Jenssen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, senare på måndagskvällen.

Region Kronoberg hade vid niotiden på kvällen ingen information om pojkens skadetillstånd.

Polisen utreder det inträffade som grov misshandel.

– Tillhygget som har använts är ett vasst föremål och han har fått stick- eller skärskador på kroppen, berättade Patric Fors senare under kvällen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons