Annons

Polis drog vapen på vägen – utreds för tjänstefel

Växjö • Publicerad 21 maj 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

En polisman i Kronobergs län utreds för tjänstefel efter att ha dragit vapen mot en kvinna på riksväg 25 mellan Växjö och Ljungby.

Enligt kvinnan var hon på väg hem till Ljungby i sin bil och körde om en bil när vägen övergick till tvåfilig. Föraren i den andra bilen höll en pistol i handen som han riktade mot henne och längre fram på vägen valde mannen att blockera vägen. Hon stannade till precis bakom bilen då mannen klädd i uppknäppt polisuniform klev ut ur bilen och riktade sitt vapen mot henne på nytt. Händelsen fångades på ett filmklipp.

Annons

– Jag såg bara att han hade mörka kläder och ett vapen, så jag körde därifrån direkt. Hela vägen in till Ljungby skakade jag av rädsla och var tvungen att stanna för att gå ut från bilen då jag behövde luft, säger kvinnan till Aftonbladet.

När hon kom hem såg hon att den andra bilen stod på parkeringen. Mannen ska enligt kvinnan då ha kommit fram till hennes bil, bankat på rutan och skrikit att han vill ha hennes körkort.

Avdelningen för särskilda utredningar har inlett en förundersökning om tjänstefel och Anna Blomqvist, tillförordnad lokalpolisområdeschef för kommunerna Ljungby, Älmhult och Markaryd, bekräftar för Aftonbladet att det är en polis som arbetar i det lokala polisområdet som utreds. Han var i tjänst under själva händelsen och är kvar i tjänst under utredningen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons