Annons
Växjö

Polis glömde vapen på toalett i Växjö – varnas

Växjö • Publicerad 22 april 2023
Genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.Foto: Lena Gunnarsson

En polis i Kronoberg varnas av Polismyndighetens personalansvarsnämnden efter att ha glömt ett hölster med sitt tjänstevapen i på en toalett på polisstationen i Växjö. Vapnet hittades av en annan polisanställd.

Händelsen inträffade den 17 januari i år i anslutning till att en Växjöpolis skulle underrättas om att denne arbetsbefrias sedan polisens säkerhetsavdelning ingripit.

Annons

Polismannen har uppgett att han under en längre tid haft en hög arbetsbelastning och känt sig stressad. I samband med ett toalettbesök tog du av sig hölstret med tjänstevapnet och hängde upp det på en klädkrok inne på toaletten. När han ser under dagen upptäckte att vapnet saknades kontaktade han en kollega som berättade att vapnet var säkrat. En kollega hade strax efter polismannens toalettbesök upptäckte hölstret.

Fallet anmäldes som misstänkt tjänstefel till Särskilda åklagarkammaren som beslutade att inte inleda någon förundersökning eftersom inget brott begåtts. En arbetsrättslig utredning har genomförts och bedömningen är att påföljden kan stanna vid en varning eftersom vapnet glömdes på polisstationen, innanför det så kallade skalskyddet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons