Annons

Polis hittade jaktvapen i bil – 19-åringen misstänks för brott

Växjö • Publicerad 24 februari 2024
Polisen fick larm om hundar som var instängda i en bil. På plats upptäckte de ett vapenfodral och där fanns det ett komplett jaktvapen och även ammunition. En 19-årig jägare har nu åtalats för brott mot vapenlagen.
Polisen fick larm om hundar som var instängda i en bil. På plats upptäckte de ett vapenfodral och där fanns det ett komplett jaktvapen och även ammunition. En 19-årig jägare har nu åtalats för brott mot vapenlagen.Foto: Polisen

I början av januari fick polisen larm om att tre hundar satt instängda i en bil på Teleborg i Växjö. När patrullen åkte dit upptäckte de hundarna men även ett vapenfodral bakom framsätet i bilen.

I fodralet fanns ett komplett jaktvapen och ammunition och nu har en 19-årig jägare åtalats för brott mot vapenlagen. Kvinnan ska ha sovit över hos en kompis och i det första förhöret uppgav hon att hon glömt vapnet i bilen på grund av trötthet.

Annons

Till Smålandsposten säger kvinnan nu att hon tog med sig vapnet till lägenheten där hon sov. När hon skulle åka vidare på jakt under morgonen ska hon ha gått ner till bilen och lagt in sina grejer. Men innan hon åkte därifrån behövde hon uträtta personliga behov och sprang tillbaka upp i lägenheten.

19-åringen har fått sina jaktgevär omhändertagna av polisen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons