Annons
Växjö

Polis i Växjö får sparken av personliga orsaker

Växjö • Publicerad 11 april 2023
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Johannes Turstam

Smålandsposten har tidigare skrivit om hur den berörda polisen ska ha ringt sina kollegor och försökt övertala dem att lämna tillbaka registreringsskyltar från en avskyltad bil som förekom i polisens belastningsregister. Vid ett annat tillfälle tog polisen med sin flickvän in i ett rum på polishuset där det lämnas sekretesskyddad information.

Polisen arbetsbefriades i mitten av januari och fick då lämna ifrån sig sitt passerkort till polishuset, sitt tjänstevapen och sin polisbricka. Nu har personalansvarsnämnden beslutat att polisen får sparken.

Annons

”Personalansvarsnämnden vid Polismyndigheten säger upp dig från din tillsvidareanställning vid Polismyndigheten. Orsaken till detta är förhållanden som hänför sig till dig personligen”, påpekas i det kortfattade beslutet.

I beslutet står det även att polisens uppsägningstid är fem månader och att han inte har företrädesrätt till återanställning.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons