GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Polisanställd döms för bedrägeri – fick bidrag felaktigt utbetalt

     Växjö • Publicerad torsdag 17:00
     Arkivfoto.
     Arkivfoto.
     Foto: Lars-Goran Rydqvist

     Den polisanställda kvinna som fick friskvårdsbidrag utbetalt, trots att hon tränade gratis på gymmet, har nu dömts för bedrägeri samt osant intygande.

     Kvinnan, som var civilanställd inom Polismyndigheten på en ort i Kronoberg, fick sparken från sitt arbete när bidragsfusket upptäcktes i somras. I samband åtalades hon vid Växjö tingsrätt misstänkt för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri.

     Kvinnan har erkänt brott. Hon förklarar dock att hon inte visste att hon hade agerat felaktigt utan trodde att friskvårdsbidraget gällde för alla anställda.

     Den tidigare ostraffade kvinnan döms nu för bedrägeri, försök till bedrägeri och två fall av osant intygande. Straffet blir villkorlig dom och 2 000 kronor i dagsböter. Hon ska även betala tillbaka de 1 800 kronor som hon felaktigt fick från Polismyndigheten.

     Testa SMP digital plus: En månad för en krona

     Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

     Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

     Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.