Annons
Växjö

Polisanställd döms för bedrägeri – fick bidrag felaktigt utbetalt

Växjö • Publicerad 25 november 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Den polisanställda kvinna som fick friskvårdsbidrag utbetalt, trots att hon tränade gratis på gymmet, har nu dömts för bedrägeri samt osant intygande.

Kvinnan, som var civilanställd inom Polismyndigheten på en ort i Kronoberg, fick sparken från sitt arbete när bidragsfusket upptäcktes i somras. I samband åtalades hon vid Växjö tingsrätt misstänkt för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri.

Annons

Kvinnan har erkänt brott. Hon förklarar dock att hon inte visste att hon hade agerat felaktigt utan trodde att friskvårdsbidraget gällde för alla anställda.

Den tidigare ostraffade kvinnan döms nu för bedrägeri, försök till bedrägeri och två fall av osant intygande. Straffet blir villkorlig dom och 2 000 kronor i dagsböter. Hon ska även betala tillbaka de 1 800 kronor som hon felaktigt fick från Polismyndigheten.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons