Annons

Polisen avslöjade narkotikaförsäljning – hittade stora mängder narkotika och vapen

Växjö • Publicerad 30 december 2023
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Två män, född 1988 och 1998, har åtalats för narkotikabrott efter att en narkotikaförsäljning upptäckts på Dalbovägen i Växjö. Den 16 oktober i år upptäcktes narkotikaförsäljningen av 0,78 gram kokain.

Det var poliser från den särskilda fokusgruppen som fattade intresse för den då okända mannen när han tog ut kontanter från en bankomat. De misstänkte att han skulle köpa narkotika och han verkade påtagligt nervös. Spanarna följde efter mannen och såg hur en bildörr plötsligt öppnades och att en person steg ut från bilen och att ett kort möte på ett par sekunder skedde mellan de två. Det visade sig senare att det var ett narkotikaköp som skett under det korta mötet.

Annons

Köparen, som är den äldre av de två och arbetar som chef inom försäkringsbranschen, erkänner brott medan den yngre mannen förnekar brott.

Samma dag genomfördes en husrannsakan i säljarens bostad där polisen hittade 162,55 gram kokain som åklagaren menar var i överlåtelsesyfte. I bostaden fanns narkotika, förpackningar, redlinepåsar, våg och anteckningsblock. På grund av mängden rubriceras det som grovt narkotikabrott.

En startrevolver hittades i bostaden.
En startrevolver hittades i bostaden.Foto: Polisen

Dessutom hittades en modifierad startrevolver i kaliber .22 tillsammans med 17 skarpa kulpatroner och mannen misstänks därför för grovt vapenbrott.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom vapnet innehafts i en sådan miljö att det typiskt sett kan befaras komma till brottslig användning”, står det i stämningsansökan.

Ungefär 6000 kronor hittades som åklagaren vill ska förverkas. Dessutom hittades en Ledger med laddare som är en hårdvaruplånbok som ska hålla kryptotillgångar säkra.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons