Annons

Polisen beordrade krogstängning trots tillstånd – nu kan Kafé de luxe kompenseras

Växjö • Publicerad 12 april 2024
Samdri Vairagi, delägare av Kafé de luxe.
Samdri Vairagi, delägare av Kafé de luxe.Foto: Calle Rydqvist

När Sverige nyligen gick över till sommartid, från 02.00 till 03.00, tvingades krogarna i Växjö stänga en timme tidigare än planerat. Polisens tolkning var att krogarna skulle stänga när det blev sommartid.

På Kafé de luxe var det över 400 gäster på plats och kö utanför. Kafé de luxe har menat att tolvslaget är utgångspunkten och enligt deras serveringstillstånd får de ha öppet tre timmar efter midnatt och att det inte utgår från om det är vinter- eller sommartid.

Annons

En av kommunens alkoholhandläggare har medgett att Kafé de luxe enligt skrivningen i serveringstillståndet har rätt i sin tolkning. Nu öppnar kommunen för att Kafé de luxe ska kompenseras och få ha öppet en timme extra under en kväll, alltså till klockan 04.

– Det låter fint om de vill ge oss det, en extra timmes dans och fest för de som besöker oss. Om vi får en extra timme, så får vi hoppas att många av våra gäster som blev besvikna på den tidiga stängning kommer ha möjlighet att besöka oss kvällen vi har öppet en timme extra, säger Samdri Vairagi, en av Kafé de luxes ägare, till Smålandsposten.

Kafé de luxe räknar med att de förlorade omkring 40 000-50 000 kronor i omsättning på grund av polisens beslut att stänga tidigare.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons