Annons
Växjö

Polisen fick omhänderta många katter – kvinna tvingas betala 120 000

Växjö • Publicerad 6 februari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Mattisson

En kvinna i 75-årsåldern som bor i Växjö kommun måste betala 120 000 kronor till Polismyndigheten efter att polisen vid flera tillfällen behövt omhänderta hennes katter.

Kvinnan har sedan 2008 ett djurförbud utfärdat mot sig men har vid flera tillfällen brutit mot förbudet och haft ett stort antal katter i sin bostad.

Annons

Länsstyrelsen beslutade vid tre tillfällen under 2015 och 2016 att kvinnans katter skulle omhändertas och polisen fick verkställa besluten. Vid ett av tillfällen omhändertog länsstyrelsen och polisen 21 katter, varav en fick avlivas direkt.

Polismyndigheten har krävt att kvinnan ska betala polisens kostnader i samband med omhändertagandena. Kvinnan har inte betalt men nu har hon och polisen nått en överenskommelse. Hon ska betala totalt 120 000 kronor till Polismyndigheten. Det ska ske genom betalningar på 1 500 kronor i månaden med start i februari.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons