Annons
Växjö

Polisen genomför fler hastighetskontroller: ”Skulle kunna spara många liv”

Växjö • Publicerad 15 augusti 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Pernilla Rudenwall

Polisen genomför under vecka 33, i samband med skolstarten, en nationellt samordnad trafiksäkerhetsinsats med fokus på trygghet och hastighet.

Under veckan kommer det att vara ett ökat antal trafikkontroller i tättbebyggda områden runtom i landet. Kontrollerna koncentreras till platser där det lokalt är allra viktigast, det kan exempelvis vara i närheten av skolor och förskolor men även i andra miljöer tättbebyggt område som stadscentrum eller vid köpcentrum.

Annons

– Vi skulle kunna spara många liv varje år om alla höll sig till hastighetsbegränsningarna. Många är nu tillbaka på jobbet efter semestern. Dessutom är det många barn som nyss börjat skolan och har liten vana att befinna sig i trafiken. Det rör sig mycket folk på vägarna och alla ska kunna känna sig trygga och säkra. Vi vill att fler ska följa hastighetsbegränsningarna och ett sätt att uppnå det är genom hastighetskontroller, säger poliskommisarie Erling Andersson i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons