Annons

Polisen hittade 680 gram amfetamin gömt i 53-årings kläder

Mellan mannens byxa och kalsong gömdes 680 gram amfetamin. Polisen stoppade knarktransporten på riksväg 30 i Vrigstad – nu har mannen som är bosatt i Växjö kommun dömts för grovt narkotikabrott.
Växjö/Vrigstad • Publicerad 26 augusti 2023

”Tingsrätten bedömer att NN (53-åringen) i överlåtelsesyfte transporterat och förvarat/innehaft 682 gram amfetamin och att det till största delen inte varit för eget bruk”, skriver Eksjö tingsrätt i domen.

Den villkorligt frigivne 53-åringen sa tidigt att det var hans narkotika och döms för grovt narkotikabrott till fängelse i två år och fem månader. Han är välkänd för polisen och förekommer sedan tidigare under 34 avsnitt i belastningsregistret.

Detta är polisens egen bild på amfetaminpartiet som var paketerat i plastpåsar.
Detta är polisens egen bild på amfetaminpartiet som var paketerat i plastpåsar.Foto: Polisen
Annons

Den körkortslöse mannen är bosatt norr om Växjö och är registrerad på 108 fordon, varav fyra är i trafik och resten avställda.

Det var vid 21.30-tiden under kvällen den 13 juni som polisen beslutade att bilen på riksväg 30 i Vrigstad skulle stoppas. Bilen kördes söder ut av en Växjöbo medan 53-åringen med amfetaminpartiet satt och sov på passagerarsidan.

Polisutredningen visar att männen klockan 14.30 samma dag fångades av övervakningskameror på en bensinmack norr om Linköping innan de fortsatte E 4:an norr ut. Fyra och en halv timme senare fotograferades de på samma bensinmack när de på hemresan mot Växjö återigen tankade.

Även Växjöbon som körde bilen var inledningsvis misstänkt för grovt narkotikabrott, men utredningen mot honom lades ned i brist på bevis.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons