Annons
Växjö

Polisen inför nyårsfirandet i Växjö: ”Det är livsfarligt”

Växjö • Publicerad 31 december 2022
Så här såg det ut på Vattentorget 1 januari 2022.
Så här såg det ut på Vattentorget 1 januari 2022.Foto: Hilda Frankki

Det har blivit lugnare vad det gäller hanterandet av fyrverkerier menar kommunpolis i Växjö och Alvesta Ola Severinsson.

– Det är färre som skjuter raketer och färre föräldrar som ger sina barn fyrverkerier.

Annons

En anledning som han lyfter fram är att det finns färre försäljare.

– I dag är det nio ställen i Växjö och Alvesta som säljer. Skulle tro att det är fem gånger färre än vad de var förr, säger han.

Men även om den generella bilden är positiv finns det ett särskilt ställe i Växjö som sticker ut. Nämligen Vattentorget där många människor samlas runt tolvslaget på nyårsafton.

– Där har varit mycket stökigt i många år och just på den platsen har det blivit värre.

Här saknas innehåll

Men hur går det ihop med att det blivit bättre generellt, men inte på just den platsen?

– Det har jag inte något svar på. Det är ingen som håller i något evenemang, men där samlas väldigt många, är berusade och skjuter fyrverkerier ut med marken rakt in i folkmassan och det är livsfarligt. Det är ingen bra miljö för barnfamiljer, säger Ola Severinsson och förklarar att polisen gör vad de kan.

– Vi kommer vara på plats tidigt i år. Men även om vi är där så är det svårt, för det har visat sig att det är inget som hindrar dem som skjuter fyrverkerier in i folkmassan.

Förutom polisen kommer även kommunen att finnas på Vattentorget med trygghetsskapande resurser.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons