Annons
Växjö

Polisen inför Paludans demonstration i Växjö

Under söndagseftermiddagen väntas den högerextrema politikern Rasmus Paludan demonstrera på Stortorget i Växjö. Vid Paludans tidigare möten har han mött blandade reaktioner. I vissa städer har det blivit upplopp, i andra har han talat utan någon större publik.
Växjö • Publicerad 7 augusti 2022
Polisen förbereder inför Paludans demonstration i Växjö.
Polisen förbereder inför Paludans demonstration i Växjö.Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral, berättar att polisen kommer att finnas på plats under demonstrationen på Stortorget i Växjö.

– Vi har beviljat en allmän sammankomst, i detta fall en demonstration, och kommer att vara på plats och arbeta för att upprätthålla ordning och säkerhet. Det är vår uppgift att se till att demonstrationen ska kunna genomföras på ett säkert sätt och vi kommer ha polisiär närvaro från Växjö och andra regioner.

Annons

Läsare har hört av sig och frågat hur det kommer sig att Paludan har fått tillstånd att demonstrera. Vill du förklara varför han får göra det?

– Det är polisens uppdrag att underlätta de rättigheter som finns, exempelvis yttrandefrihet och demonstrationsfrihet. Det som har hänt är att vi har fått in en ansökan om en allmän sammankomst och beviljat den. Vi valde dock att flytta demonstrationen till en annan plats än vad som ansöktes för. Detta gjorde vi för att ha bättre möjlighet att upprätthålla ordning och säkerhet.

I skrivande stund finns polisen på plats på Stortorget och i nuläget är det lugnt på platsen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons