Annons
Växjö

Polisen ryckte ut – talade med ”extremt oförskämda” tågresenärer

Växjö • Publicerad 20 maj 2021
Öresundståg.
Öresundståg.Foto: Charlotta Ottinger

Strax före klockan sex på torsdagskvällen fick polisen larm om två personer på ett Öresundståg som skulle ha agerat hotfullt. Tåget var på väg in till järnvägsstationen i Växjö när personalen ombord slog larm.

– Det är personalen ombord som har begärt vår hjälp i det här ärendet. De två personerna ska ha varit extremt oförskämda mot personalen och även uppträtt hotfullt, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

En polispatrull ryckte ut för att kontrollera personerna.

Vid sjutiden på kvällen meddelade polisens ledningscentral att det inte fanns någon brottsmisstanke mot de två personerna.

– Vi hade en patrull på plats som pratade med de här personerna. De ska ha varit väldigt oförskämda mot andra resenärer ombord. Men ingen ville göra någon anmälan. Så det som hände vara att poliserna talade om för de här personerna hur man ska bete sig på ett tåg, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons