Annons

Polisen såg narkotikaförsäljning vid gallerian – två unga män åtalas

Växjö • Publicerad 19 april 2024
Tegnérgallerian i Växjö. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Tegnérgallerian i Växjö. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Oscar Appelgren

Den 23 februari i år såg polisen en narkotikaförsäljning i Tegnérgallerian i centrala Växjö. En man, född 2003, ska ha sålt 0,77 gram kokain till en man född 2004.

Nu har den äldre av de två unga männen åtalats för narkotikabrott på grund av försäljningen och den yngre för narkotikabrott eftersom han hade 0,77 gram kokain och 1,55 gram cannabis på sig.

Annons

Polisen tog narkotikan i beslag, liksom 2000 kronor i kontanter som säljaren hade på sig. Han nekar till brott samtidigt som den yngre erkänner innehav av kokain med förnekar innehav av cannabis.

Samma dag hade den äldre av männen 9,26 gram kokain på sig på en annan adress i centrala Växjö. Narkotikan var enligt åklagaren avsedd för att säljas. 20-åringen erkänner innehav av narkotikan men förnekar att det var avsett för att säljas. Han misstänks för totalt två fall av narkotikabrott i normalgraden och ett fall av ringa narkotikabrott eftersom han stoppades påverkad av cannabis vid Oxtorget.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons