Annons
Växjö

Polisen ska kameraövervaka Växjö med drönare

Växjö • Publicerad 30 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Mattisson

Den 31 maj får Växjö kungligt besök som en del av firandet att kungen firar 50 år på tronen. Kungen och drottningen kommer till Växjö och kommer bland annat besöka utställningar vid Utvandrarnas hus och Kulturparken Småland och Östrabo Ekobacke. Dessutom blir det en gående kortege från Vattentorget till Linnéparken där det blir ett publikt arrangemang med musik och tal.

Polisen meddelar att en del av Växjö centrum under dagen kommer att kamerabevakas med drönare. Syftet är brottsförebyggande och trygghetsskapande som ett komplement till övrigt polisiärt arbete. Bevakningen kommer att pågå mellan klockan 9.30 och 16.30.

Annons

Transportstyrelsen har dessutom tagit beslut om tillfälligt restriktionsområde i luftrummet vilket innebär att allmänheten inte får flyga med drönare inom området mellan klockan 07.00 och 17.00.

Polisen får använda filmmaterialet i utrednings- och lagföringsarbete och materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång. Däremot får polisen inte filma in i bostäder eller på andra integritetskränkande platser, utan endast på platser som är allmänna.

Området som polisen kommer att bevaka med hjälp av drönare i samband med det kungliga besöket.
Området som polisen kommer att bevaka med hjälp av drönare i samband med det kungliga besöket.Foto: Polisen
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons