Annons
Växjö

Polisen slog sönder bilruta för att rädda hund

Polispatrullen tvingades slå sönder en sidoruta för att hjälpa en hund i Växjö centrum som lämnats kvar i den heta bilen. Nu misstänks hundägaren för djurplågeri.
Växjö • Publicerad 1 juni 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: ADAM WRAFTER

Vid ettiden på tisdagseftermiddagen slog privatpersoner larm till polisen om att en hund hade lämnats kvar i en parkerad bil på Södra Järnvägsgatan i Växjö centrum.

När polisen anlände såg de att hunden verkade mycket medtagen av värmen i bilen, som inte hade några rutor nedrullade. Enligt uppgifter hade hunden suttit i bilen i åtminstone ett par timmar.

Annons

– Poliserna försökte få tag på bilägaren, en kvinna i 60-årsåldern som ska ha befunnit sig på sjukhusområdet, men det lyckades inte. Då fick man slå sönder en av sidorutorna för att få ut den värmepåverkade hunden, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Poliserna gav hunden vatten och då anlände ägaren. Hon misstänks nu för djurplågeri.

– Hon fick behålla hunden. I går var det 18-19 grader och när solen ligger på blir det snabbt mycket varmt i bilen, fortsätter Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons