Annons

Polisen söker vittnen efter grova misshandeln i Växjö: ”Ska ha varit oprovocerat”

Växjö • Publicerad 21 november 2023
Polis på plats efter att en kille misshandlats vid en busshållplats vid Arenastaden i Växjö.
Polis på plats efter att en kille misshandlats vid en busshållplats vid Arenastaden i Växjö.Foto: Carl Carlert

En 16-årig kille blev under måndagskvällen misshandlad vid en busshållplats, mitt emot Visma Arena på Storgatan i Växjö. Han var på väg hem från en aktivitet när han ska ha attackerats med ett tillhygge och fått skärskador i samband med händelsen som rubriceras som grov misshandel.

Polisen har jobbat med ärendet under måndagskvällen och tisdagsmorgonen men har fortfarande inte hittat någon förklaring till varför det inträffade.

Annons

– Det ska ha varit oprovocerat. Gärningsmannen stod vid busshållplatsen när offret kom dit och gick sedan till attack. Vi måste prata mer med pojken som misshandlats för att försöka få fram en förklaring. Han säger att han inte kände gärningspersonen, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Inledningsvis gick polisen ut med information om att det ska ha skett på Owe Jonssons väg men misshandeln skedde på Storgatan. Efter händelsen tog sig killen till Owe Jonssons väg och tog kontakt med polisen.

– Vi är jätteintresserade av vittnen. Det var många som rörde sig vid Arenastaden och I11-området vid 18-tiden och vi vill gärna komma i kontakt med de som kan ha skett händelsen eller gärningsmannens väg från platsen, säger Robert Loeffel.

I augusti i år sköts en 23-årig man med flera skott inne på Arenastaden i Växjö. Men initialt ser polisen ingen koppling till måndagens händelsen.

Den misshandlade killen fördes till sjukhus men ska inte vara allvarligt fysiskt skadad.

Tipsa polisen om händelsen på 114 14 eller använd webbformuläret på polisens hemsida.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons