Annons

Polisen söker vittnen till mordet i Växjö

Växjö • Publicerad 10 oktober 2023
Polis på plats efter mordet på en 23-årig man på Sommarvägen i Växjö den 8 oktober.
Polis på plats efter mordet på en 23-årig man på Sommarvägen i Växjö den 8 oktober.Foto: Carl Carlert

I helgen sköts en 23-årig man till döds på en innergård på Sommarvägen. Mannen bodde enligt Smålandsposten tillfälligt i en lägenhet i närheten och var ute med sin hund vid klockan 02.30 då han mördades.

Polisen efterlyser nu vittnen till händelsen för att försöka lösa mordet. Polisen har ännu inte kommit i kontakt med något vittne som sett själva mordet.

Annons

– Ingen har vad jag känner till sett något men har däremot hört skotten. Vi efterlyser vittnen som, även en bra bit i från brottsplatsen, kan ha sett exempelvis någon eller några personer som flyr. Det kan vara en bil som dragit i väg eller personers flykt på en elsparkcykel, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till Smålandsposten.

Det finns uppgifter om att den mördade utsatts för hot vid upprepade tillfällen tidigare och även misshandlats. Läs mer om det på Smålandsposten som också skriver om att polisen undersöker eventuella kopplingar med mordförsöket på en annan 23-årig man vid Arenastaden den 24 augusti.

LÅS UPP ARTIKELN OVAN GRATIS – MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten kostnadsfritt i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons