Annons
Växjö

Polisen stoppade smyckestjuvar av en slump

Växjö • Publicerad 18 januari 2022
,
,Foto: Lena Ehring

Utan att veta om det stoppade polispatrullen två män som nu sitter anhållna misstänkta för att ha stulit smycken och pengar vid ett bostadsinbrott. Det rapporterar Smålandsposten.

Männen stoppades på lördagen i centrala Växjö vid en rutinkontroll. I fordonet hittade polisen smycken och en summa kontanter, som man misstänkte härrörde från brott och de båda männen, som är mellan 25 och 30 år, anhölls misstänkta för penningtvättsbrott.

Annons

– Men på söndagsmorgonen fick vi in en anmälan om ett bostadsinbrott i Alvesta. Då kunde vi lägga ihop ett och ett, att smyckena som hittades i bilen kommer från det inbrottet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Smålandsposten.

Polisen drar slutsatsen att rutinstoppet i Växjö måste ha gjorts i mycket nära anslutning till bostadsinbrottet i Alvesta.

De två männen, som är hemmahörande i Skåne, sitter nu i stället anhållna misstänkta för inbrottsstöld.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons