Annons
Växjö

Polisen utökar kamerabevakningen

Växjö • Publicerad 17 december 2022
En övervakningskamera vid en polisstation.
En övervakningskamera vid en polisstation.Foto: NILS JAKOBSSON

Polisens kamerabevakningscentral har blivit en integrerad del av det dagliga polisarbetet i region Syd som har 150 kameror med sammanlagt 550 kameralinser. Under åren 2022 och 2023 kommer antalet kameror att fördubblas.

– Tekniken ger oss en helt ny dimension i jakten mot den grova kriminaliteten där vi nu kan få en kraftigt ökad förståelse för vad som hänt och vem som gjort vad. Detta sparar inte bara många utredningstimmar för polisen utan också för exempelvis Åklagarmyndigheten eftersom vi via övervakningsbilder kan utreda det vi vet kommer vara av avgörande betydelse, säger Jimmy Lindin, chef vid sektionen för kamerabevakning och analys.

Annons

En fördel med kamerorna är att polisen kan vara på plats digitalt direkt när någon ringer 112 från en plats där det finns kameror. Polisen har också möjlighet att använda kroppskameror, drönare och kameror i de nya polisbilarna.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons