Annons

Polisen utreder flera grova våldsbrott efter tumultet på Storgatan: ”Det gick överstyr”

Polisen utreder nu flera grova våldsbrott efter helgens tumult i Växjö centrum när en misshandlad ordningsvakt körde på en ung man med sin bil.
Växjö • Publicerad 27 november 2023
Polis.
Polis.Foto: Anders Johansson

Vid fyratiden under natten till söndagen fick polisen larm om ett stort tumult på Storgatan i Växjö centrum och flera patruller ryckte ut till platsen.

– Det är ett mycket rörigt ärende och vi ska nu utreda bakgrunden till händelserna och varför det gick överstyr. Enligt patrullerna som jobbade med ärendet var det mycket stökigt på platsen och det finns många vittnen som ska höras, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Enligt polisen ska en ordningsvakt som hade avslutat sitt arbetspass ha hamnat i bråk med minst två unga män och blivit misshandlad med sparkar och slag. Han ska efter överfallet ha tagit sig till sin bil och kört efter männen på Storgatan. Han körde på en av männen och misstänks även ha försökt att träffa den andre med sitt fordon.

– Det inträffade i området kring Storgatan, Klostergatan och Kungsgatan. Ingen blev allvarligt skadad utan det rör sig om diverse blessyrer, fortsätter Robert Loeffel.

Ordningsvakten som är i 45-årsåldern och de två männen som båda är i 20-årsåldern sitter nu anhållna hos Växjöpolisen. Misstankarna mot dem gäller flera fall av grov misshandel, grovt våld och hot mot tjänsteman samt försök till grov misshandel och olaga hot.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons