Annons
Växjö

Polisen varnar för ny typ av bedrägeri: ”I samband med detta rensas målsägandes bankkonton”

Växjö • Publicerad 9 februari 2023
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Polisen fick under onsdagen in flera anmälningar om telefonbedrägerier med ett annorlunda tillvägagångssätt än tidigare. Enligt polisen ska personer ha fått sms med en bekräftelse på ett köp från ett telebolag och avsändaren ser ut att vara från en välkänd mobiloperatör. I meddelandet står det att man har köpt en telefon och att man vid frågor ska ringa ett telefonnummer som står angivet i meddelandet.

”När målsägande ringer detta nummer svarar en person från "telefonbolaget". Personen vill då att målsägande identifierar sig via bank-id för att kunna hantera ärendet. I samband med detta rensas målsägandes bankkonton”, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Polisen uppmanar alla som får ett sådant sms att ringa upp till bolagets kundtjänst och inte använda sig av det numret som står angivet i meddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons