Annons
Växjö

Polisen vill ha fler volontärer

Växjö • Publicerad 30 oktober 2022
Polisen söker fler volontärer.
Polisen söker fler volontärer.Foto: MATHILDA AHLBERG

Polisen i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs länk söker fler volontärer, som är ute i samhället tillsammans med poliserna och hjälper till i olika sammanhang.

Uppdragen handlar oftast om att volontärerna ska vara synliga och skapa trygghet i olika sammanhang. Målet med volontärverksamheten är att polisens och frivilligas gemensamma engagemang ska mötas.

Annons

– Vi vill att fler ska få möjligheten att vara ute i samhället tillsammans med oss för att öka tryggheten och arbeta brottsförebyggande. Och nu är vi extra glad att åter kunna rekrytera volontärer efter uppehållet på grund av pandemin, säger Richard Hultemark, volontärsamordnare i polisregion Syd.

Volontärerna ska ha fyllt 18 år och ställa sig bakom en demokratisk värdegrund. Alla som söker blir först kontrollerade i brottsregister och sedan kallad till ett samtal med erfarna poliser. Därefter väljs ett antal personer ut som får gå en volontärutbildning där lag och rätt, sekretess, arbetsmiljö, polisens organisation, samt hjärt- och lungräddning ingår.

Den 31 oktober håller polisen en informationsträff om volontärarbetet på polishuset i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons