Annons

Polisens arrestkapacitet räckte inte till – så många omhändertogs under Karl-Oskardagarna

Växjö • Publicerad 22 augusti 2022
Polisen hade många resurser som fanns på plats vid Stortorget under Karl-Oskardagarna. Under The Arks konsert fanns polisen även upp på ett tak och höll koll.
Polisen hade många resurser som fanns på plats vid Stortorget under Karl-Oskardagarna. Under The Arks konsert fanns polisen även upp på ett tak och höll koll.Foto: Calle Rydqvist

Det var årets mest intensiva helg för polisen i Kronobergs län med både Karl-Oskardagarna och Ljungbydagarna. Enligt polisen har det varit många omhändertagna men få allvarliga brott.

– Vi hade ett 30-tal personer som blev inlåsta i arresten i Växjö under Karl-Oskardagarna och vår lokalkapacitet räckte inte till. Vi fick därför avlägsna ett 50-tal personer från Centrum. Eftersom vi inte hade plats att förvara alla omhändertagna körde vi iväg folk från stan. Det är för att förhindra att de fortsätter bråka eller gör brott, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Enligt honom var det få allvarliga brott under Växjös stadsfest. Det ska ha varit något misshandelsfall och sju, åtta narkotikabrott under helgen.

– Vi har haft många poliser på plats och eftersom vi kört iväg folk som betett sig illa har vi kunnat avstyra mycket. Vi har särat på dem och genom det förhindrat att allvarliga brott skett. Det har varit en lyckad satsning, säger Robert Loeffel.

Under Ljungbydagarna har runt 25 personer omhändertagits för fylleri eller för att genom sitt uppträdande stört den allmänna ordningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons