Annons

Polisens fokusgrupp stoppade bil – två personer anhållna efter husrannsakan

Växjö • Publicerad 19 oktober 2023
Två personer misstänks
Två personer misstänksFoto: Tomas Löwemo

Under onsdagsförmiddagen stoppade polisens särskilda fokusgrupp en bil med två personer i centrala Växjö. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, ska ha varit narkotikapåverkad under färden och passageraren, en man i 25-årsåldern, var också narkotikapåverkad enligt polisen.

– Vi genomförde en husrannsakan i en bostad som de har där vi hittade narkotika, däribland kokain. Det var i en sådan mängd att det rubriceras som narkotikabrott i normalgraden och paret är nu anhållna misstänkta för innehav i överlåtelsesyfte, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Annons

Vi har den senaste tiden rapporterat om flera insatser från särskilda fokusgruppen. Är de mer aktiva nu eller är det en tillfällighet att fler händelser uppmärksammats?

– De är ute varje dag och hittar alltid något. Men allt leder inte till större åtgärder som anhållanden som i de här senaste fallen.

Mannen misstänks för narkotikabrott i normalgraden, och ringa narkotikabrott och kvinnan misstänks för rattfylleri, ringa narkotikabrott och narkotikabrott i normalgraden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons