Annons
Växjö

Polisens syn på Karl-Oskardagarna: ”Förvånansvärt lugnt”

Trots folkfest och hög berusningsgrad har helgen varit lugn för polisen i Växjö.
Växjö • Publicerad 21 augusti 2022 • Uppdaterad 22 augusti 2022

Det har varit en lugn helg i Växjö, trots folkfesten och firandet av Karl-Oskardagarna. Enligt Daniel Lennartsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, har inga större händelser inträffat, mer än att en del har varit lite väl överförfriskande. Den mobila fyllecellen som gjorde premiär på Karl-Oskardagarna i år, har kommit till användning.

– Den har vi fått använda. Det är både Karl-Oskardagarna och Ljngbydagarna, så det har varit välbefolkat inne hos oss. Blir man intagen på LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer), så sitter man i max åtta timmar. De flesta som kommer in lämnar oss tidigt på morgonen, säger Daniel Lennartsson.

Annons

Hur många som har blivit omhändertagna enligt LOB, vill Daniel Lennartsson inte gå in på, men meddelar att det är tvåsiffrigt.

Under fredagskvällen hoppade en ung man på en ordningsvakt utanför en krog och greps, misstänkt för våld mot tjänsteman och under lördagskvällen hamnade en ordningsvakt i en dispyt med en annan person i centrala Växjö, som började knuffa ordningsvakten.

– Då försökte en kvinna att ingripa och knuffa undan ordningsvakterna. Mannen och kvinnan greps, men släpptes efter förhör. De är misstänkta för våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Annars har det varit förvånansvärt lugnt. Det är skönt att det kan vara på det hållet också, säger Daniel Lennartsson.

Firandet av Karl-Oskardagarna gjorde inte arbetet värre för polisen i Växjö.
Firandet av Karl-Oskardagarna gjorde inte arbetet värre för polisen i Växjö.Foto: Calle Rydqvist
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons