Annons

Polisens uppmaningar inför studentveckan: Kasta inte mjöl – då blir du misstänkt för brott

Växjö • Publicerad 12 juni 2023
Foto: Lena Gunnarsson

Ett par skolor har redan haft sina studentutspring men under den här veckan tar merparten av sistaårseleverna på gymnasieskolorna i Växjö studenten.

Polisen Växjö, Alvesta välkomnar på sin Facebooksidan alla studenter ut i arbetslivet och hoppas att några av dem blir deras nya kollegor om ett par år. Polisen kommer också med påminnelser och uppmaningar.

Annons

Polisens uppgift blir under veckan att se till att festligheterna fortgår utan ordningsstörningar eller att någon skadar sig i trafiken. Det kan handla om studenter hänger ut från bilar som kör i samband med flakåkning och beter sig illa i trafiken.

”Att fira studenten ger inget frikort till att begå trafikbrott och vi kommer precis som vanligt utfärda böter till dessa” skriver Polisen Växjö, Alvesta.

Polisen skriver också att de tidigare har sett att en del kastar mjöl eller andra livsmedel på studenterna för att fira. Även det är ett beteende som polisen inte acceptera och man kan komma att bli misstänkt för brott om det sker.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons