Annons

Poliser omringade villatjuvar i Växjö – hade gömt pengar i kalsongerna

Grannen såg två mörkklädda män som bröt sig in i villan på öster i Växjö och ett par minuter senare var hela fastigheten omringad av poliser.
De två tjuvarna som togs på bar gärning erkände direkt, en av dem hade gömt stöldgods i sina kalsonger.
Växjö • Publicerad 6 december 2023
Foton från polisens förundersökning
Foton från polisens förundersökning

En förmiddag i början av november såg en man som bor i en villa på öster från sitt badrumsfönster två mörkklädda män som bröt upp ett fönster på grannhusets altan och klättrade in.

Mannen ringde polisen och ett par minuter senare var flera patruller på plats och omringade villan.

Annons

När de två männen upptäckte poliserna på framsidan försökte de fly genom att slå sönder ett fönster på baksidan, men när de såg poliser även där sträckte de upp händerna och gripandet blev odramatiskt.

Nu åtalas duon – en 38-åring och en 40-åring som båda är utländska medborgare och inte har någon fast adress i Sverige – vid Växjö tingsrätt för inbrottsstöld.

När 38-åringen visiterades hittades en stor mängd kontanter som han har gömt i kalsongerna och 40-åringen hade även han kontanter och diverse smycken på sig.

Tjuvarna hade på den korta tiden som de var inne i villan hunnit ställa till med mycket oreda och även rivit ner och förstört möbler.

Både 38-åringen och 40-åringen erkände i förhören sig skyldiga till brott eftersom ”de togs på bar gärning”. 38-åringen berättade att han är missbrukare och letade efter pengar och saker att sälja för att finansiera sitt missbruk. Enligt 40-åringen letar han skrot som han säljer vidare och han hade nyligen anlänt till Sverige med färja från Tyskland.

Åklagaren yrkar i sin stämningsansökan att 40-åringen vid en fällande dom ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända hit de närmaste tio åren.

De drabbade villaägarna yrkar vid den kommande rättegången på totalt drygt 30 000 kronor i skadestånd för den kränkning som intrånget i deras bostad innebar.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons