Annons

Polisinsats efter larm om vapenhot – två gripna

Växjö • Publicerad måndag 11:43 • Uppdaterad måndag 11:44
Växjö stationshus. Arkivfoto
Växjö stationshus. ArkivfotoFoto: Johan Persson

Flera polispatruller ryckte vid niotiden på måndagsmorgonen ut till järnvägsstationen i Växjö centrum efter att man fått larm om att två personer – en kvinna och en man – hade utsatts för brott.

– De ska ha blivit utsatta för hot med ett vapenliknande föremål. Vilket slags föremål vill vi i nuläget inte gå in på, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Annons

Inga gärningspersoner var kvar på platsen när polisen anlände men enligt Patric Fors fick polisen in uppgifter som gjorde att två personer en stund senare kunde gripas på en adress i Växjö.

– De här två personerna greps på en adress i centrala Växjö. Vi vill i det här skedet inte gå in på mer uppgifter kring personerna, fortsätter Patric Fors.

Kvinnan och mannen som blev hotade blev inte fysiskt skadade och misstankarna mot de två gripna personerna gäller grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons