Annons

Polisinsats mot tonåringar – ”fick larm om en pistol”

Flera personer i Växjö centrum blev i lördags vittnen till när poliser med dragna vapen beordrade ner ett tiotal tonåringar på marken.
– Vi hade fått larm om att de sprang runt med en pistol, säger Sara Andersson vid polisens ledningscentral.
Växjö • Publicerad 5 juni 2023
Foto: Herman Rydeberg

Vid 18-tiden på lördagen blev flera personer som befann sig på Storgatan i Växjö centrum vittnen till en polisinsats med dragna vapen.

– Vi hade fått larm från allmänheten om att ett tiotal ungdomar sprang omkring på stan med vad som uppfattades vara en pistol, säger Sara Andersson vid polisens ledningscentral.

Annons

Polisen tog larmet på största allvar och när man hittade tonårsgänget beordrades de ner på marken i korsningen Storgatan–Klostergatan.

– När man kontrollerade de här ungdomarna hittades en leksakspistol, det var inte ett luftvapen. Eftersom de här pojkarna inte är straffmyndiga skrevs inte någon anmälan om brott, fortsätter Sara Andersson.

Enligt Sara Andersson tog polisen efter händelsen kontakt med alla tonåringarnas vårdnadshavare och förklarade olämpligheten i deras agerande. Man anmälde även det inträffade till socialtjänsten.

– Får vi in larm om att man springer runt med en pistol på stan så tar vi det på största allvar. Så det var helt korrekt agerat av kollegorna, säger Sara Andersson.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons