Annons
Växjö

Polispatrull tvingades preja bil av vägen – hade ingen förare

När bilföraren hoppade över i baksätet tvingades polispatrullen preja fordonet av vägen. Nu misstänks den hoppande mannen för fyra olika brott.
Växjö • Publicerad 12 september 2022

Här saknas innehåll

Vid sextiden på lördagskvällen fick en polisbil plåtskador efter ett ingripande på Hejaregatan i Växjö, i höjd med Grand Samarkand.

– En polispatrull fick syn på en personbil med några för oss kända individer och man bestämde sig för att göra en kontroll, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

När polisbilen körde upp jämsides med bilen ska poliserna ha sett när föraren hoppade över i baksätet.

– Bilen rullade då vidare utan förare in mot en korsning. Det kunde ha blivit en mycket farlig trafiksituation så patrullen fick preja fordonet av vägen, fortsätter Robert Loeffel.

Ingen person blev skadad vid händelsen.

Bilens förare – en man i 20-årsåldern som satt i baksätet när han greps – är nu misstänkt för fyra olika brott. Brottsrubriceringarna lyder grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott, innehav och bruk.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons