Annons
Växjö

Polisstudent döms för två brott – tryckte tårta i ansiktet på kurskamrat

Växjö • Publicerad 15 september 2022
Foto: Hilda Frankki

En polisstudent i Växjö har dömts för ofredande och misshandel efter att ha tryckt en tårta i ansiktet på en kurskamrat och slagit en annan kvinnan hårt på rumpan så att hon fick ett blåmärke.

Händelsen skedde på en fest i december i fjol. Mannen döms till villkorlig dom och ska betala 6 600 kronor i dagsböter. Dessutom ska han betala skadestånd till de utsatta kurskamraterna på totalt 12 000 kronor.

Annons

Mannen åtalades också för sexuellt ofredande efter att ha anklagats för att ha lyft upp kvinnan som han senare tryckte tårtan i ansiktet på och klappat henne flera gånger på rumpan. Men polisstudenten frias från anklagelsen om sexuellt ofredande.

Mannen har förnekat brott och sagt att tårtincidenten var för att skämta med kvinnan och att det var en ”sådan jargong” i hans klass. Polismyndigheten har tidigare meddelat att studenten inte kommer att få fortsätta sin utbildning om han döms för misshandel eller sexuellt ofredande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons