Annons

Polisstudent juckade mot kvinnas ansikte efter fall

Växjö • Publicerad 6 februari 2024
Polis.
Polis.Foto: MATHILDA AHLBERG

En man åtalas för sexuellt ofredande efter en händelse på Trummenvägen i Växjö i slutet av april förra året. Mannen, som är polisstudent i Växjö, ska genom en olyckshändelse ha fallit omkull och i sitt fall dragit med sig en kvinna. Han ska efter fallet ha legat kvar över kvinnan och börjat ”jucka med sitt underliv mot hennes ansikte”.

Nu misstänks mannen för sexuellt ofredande. Åklagaren har också valt att köra ett ansvarsyrkande i andra hand om ofredande genom sitt fysiska antastande. Enligt stämningsansökan vidgår mannen delvis händelseförloppet men förnekar brott.

Annons

Två personer blev vittne till händelsen och kommer att förhöras under rättegången. En av dem ska ha sett att ”juckandet” skedde mot ansiktet och den andra ska berätta hur kvinnan försökte freda sig i samband med händelsen.

Polisstudenten kan, om han döms, tvingas lämna utbildningen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons