GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisstudenternas skador: Avslitet korsband, fraktur och tomhylsa innanför glasögonen

Växjö • Publicerad 24 januari 2023
Foto: Johanna Eriksson

Under 2022 rapporterades 14 skadeanmälningar in som rör polisstudenter vid Linnéuniversitetet, vilket är en kraftig minskning jämfört med föregående år då siffran var 32 rapporterar Smålandsposten.

En student var inblandad i en trafikolycka i Växjö. Under utbildningen färdades studenten i en polisbil som åkte förbi en viltolycka med en annan polisbil inblandad. Bilen som studenten befann sig i stannade efter olycksplatsen men ska då ha blivit påkörd bakifrån av en annan bil.

Under en vapenövning hamnade en het tomhylsa innanför skyddsglasögonen på en student som fick smärta, skriver Smålandsposten

En student fick en handledsfraktur vid övning av knivförsvar och en annan fick en stukad handled efter en övning med en batong.

En polisstudent fick sitt korsband avslitet när en klasskamrat skulle lägga ner studenten. Klasskamraten hamnade med kroppsvikten på benet som vek sig inåt. Den skadade studenten fick förutom ett avslitet korsband en spricka i skenbenet, skada på inre ledband samt lite på menisken.

Två andra polisstudenter har också fått knäproblem under utbildningen. En av dem ska efter nio månader från skadetillfället fortfarande haft ont. Det var i samband med en hälsolektion i spänst och snabbhet som de genomförde olika hopptekniker som framkallade smärta i knäna. En annan students knä hoppade ur led vid en snabb vändning under en fysisk övning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.