Annons
Växjö

Politiker från olika partier ska samtala om förlossningsvården

Växjö • Publicerad 19 augusti 2022
Förlossningsvården ska diskuteras i helgen.
Förlossningsvården ska diskuteras i helgen.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Flera partier arrangerar under Karl-Oskardagarna ett gemensamt samtal om förlossningsvården. Under samtalet, som hålls i Sigfridssalen på IOGT-NTO på lördag, medverkar Anna Zelvin (KD), Golnoush Lundén Faez (C), Henrietta Serrate (S) och Ida Eriksson (M). Efter samtalet blir det även en barnvagnspromenad vid Växjösjön.

– Förlossningsvården är en fråga som engagerar många, inte minst unga kvinnor. Det är också en viktig valfråga. Vi är själva småbarnsföräldrar med erfarenhet av förlossning. Dessutom är vi regionpolitiker. Vi är alla överens om att vi vill erbjuda en förlossningsvård i världsklass i Kronoberg. Hur vi ska göra det har våra partier olika lösningar på men målbilden är gemensam. Därför vill vi bjuda in alla som är intresserade av frågan att lyssna på våra tankar och komma med förslag på hur vi tillsammans ser till att förlossningsvården i vår region håller absolut toppklass, säger regionpolitikerna i ett gemensamt uttalande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons