Annons
Växjö

Politiker vill ta tillbaka namnbytet på Växjöbostäder

Växjö • Publicerad 21 december 2022
Växjöbostäder
VäxjöbostäderFoto: Oscar Appelgren

Växjö kommun har tagit fram en ny bolagsstruktur där Vidingehem, Växjöbostäder, Videum och Vöfab påverkas. Det bildas två bolag där Videum och Vöfab skulle ingå i ett gemensamt lokalbolag och att Växjöbostäder och Vidingehem skulle ingå i ett gemensamt bostadsbolag.

Men nu föreslår flera politiker, som Patrik Åkesson (KD) och Sofia Stynsberg (M), att namnändringen från Växjöbostäder, med runt 9 000 bostäder och ett hundratal anställda, till Vidingehem, med drygt 2 000 bostäder i sitt bestånd, ska stoppas.

Annons

– Jag har aldrig varit bekväm med den namnändringen någonsin. För mig är varumärket oerhört viktigt. Växjöbostäder är ett oerhört starka bolag som är värt miljardbelopp. Vi heter ju också Växjö kommun och då är det klart att det enda bostadsbolaget som vi nu har ska heta något med Växjö i, säger Patrik Åkesson (KD) till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons