Annons
Växjö

Politikerna ger tummen upp för köp av ridanläggning

Växjö • Publicerad 19 maj 2024
Nya ridhuset i Bergunda.
Nya ridhuset i Bergunda.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Kommunstyrelsen i Växjö har under ett extrainsatt sammanträde beslutat sig för att säga ja till att köpa hästsportanläggningen i Bergunda.

Växjö Hästsportcenter, som har byggt anläggningen för 25,5 miljoner kronor, har försatts i konkurs på egen begäran. Nu ska konkursförvaltaren försöka sälja anläggningen och Växjö kommun, som äger marken och är den största fordringsägaren i konkursen, ligger bra till för att få köpa den.

Annons

– Det här är den minst dåliga lösningen skulle jag säga. För om kommunen skulle kunna förvärva byggnaderna och hyra ut till föreningen tror jag att det är det som är mest tryggt både för föreningen och kommunen i den uppkomna situationen, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande, till Smålandsposten.

Kommunen har satt ett maxtak på 25,5 miljoner kronor för att köpa arenan, vilket motsvarar det belopp som kommunen har lånat ut. Tanken är att Växjö Fältrittklubb sedan ska hyra byggnaderna och driva verksamheten i egen regi.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons