Annons
Växjö

Politikerna ska lösa Åby/Tjuredas ekonomiska kris

Växjö • Publicerad 2 september 2022
.
.Foto: SEBASTIAN LAMOTTE

Åby/Tjureda IF hotas av konkurs om det inte blir en lösning kring elpriserna. Nu meddelar kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) och ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Jon Malmqvist (KD), att kommunen kommer att hjälpa föreningen ekonomiskt.

– Vi kommer att gå in med de pengar som Åby/Tjureda behöver för att kunna spola upp isen i Eriksson Arena. Vi har under senaste året arbetat upp ett kommunalt överskott på cirka 200 miljoner kronor och det är pengar som ska användas till engångsinsatser som till exempel den här, säger Anna Tenje (M) till Smålandsposten.

Annons

Enligt Jon Malmqvist (KD) ska kommunen se till att ingen förening behöver stänga ner sin verksamhet och känna oro för sin överlevnad eller tvingas höja sina medlemsavgifter.

– Ända sedan maj månad har frågan om konsekvenserna av de höga elpriserna funnits på vårt bord och nu är läget på många sätt akut. Just Åby/Tjureda har haft en extrem otur. Då måste vi politiker kliva in och hjälpa till ekonomiskt, säger han till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons