Annons
Växjö

Pontus Rasmusson bemöter kritiken: ”En väldigt flörtig person”

Växjö • Publicerad 25 november 2022 • Uppdaterad 29 december 2022
Pontus Rasmusson.
Pontus Rasmusson.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Här saknas innehåll

Under hösten har det stormat kring influencern och barnidolen Pontus Rasmusson från Ingelstad. Efter Svenska Dagbladets granskning har hans två stora Youtubekanaler stängts ner. Först togs huvudkanalen med 177 000 prenumeranter bort och några dagar senare försvann även ett andra konto som hade 62 000 prenumeranter.

Anledningen var att Youtube ansett att Pontus Rasmusson brutit mot barnsäkerhetspolicyn som förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga.

Annons

I en intervju med Lilla Aktuellt bemöter Rasmusson nu kritiken och anklagelserna om att han anspelat på sex i flera av sina videor som riktar sig till barn och ungdomar. Han säger i intervjun att han gillar att sprida kärlek och glädje och att han är ”en väldigt flörtig person”.

– Jag skulle ju aldrig bli tillsammans med ett barn. Men dessa barn kan ju växa upp och kanske då vilja bli tillsammans med mig, säger Pontus Rasmusson i intervjun med Lilla Aktuellt.

Han säger också att han som influencer, precis som andra kreatörer, har ett ”superstort ansvar” och att han därför har varit noga med att vara familjevänlig och exempelvis inte svära.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons