Annons
Växjö

Pontus Rasmusson efter Youtubes beslut: ”Alla personer gör misstag”

Växjö • Publicerad 19 september 2022 • Uppdaterad 29 december 2022
Pontus Rasmusson.
Pontus Rasmusson.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Pontus Rasmusson från Ingelstad är en av Sveriges största Youtubers. Den senaste tiden har Svenska Dagbladet gjort en granskning av Pontus Rasmusson och hans innehåll på sociala medier där han gör allt från utmaningar till att referera till sex och pratar om våldtäkt och incest.

I helgen beslutade Youtube att stänga ner Pontus Rasmussons kanal med 177 000 prenumeranter och nästan 90 miljoner visningar. Anledningen är att han har brutit mot Youtubes förbud mot att sexualisera minderåriga.

Annons

Pontus Rasmusson har inte velat bli intervjuad när Svenska Dagbladets reportrar kontaktat honom. Men i helgen publicerade influencern från Ingelstad flera stories på sin Instagram med kommentarer kring granskningen och Youtubes beslut.

”Alla personer gör misstag. Jag vet att jag kan ses som kontroversiell och att jag dagligen får hat och hot som jag lärt mig bortse. Men ett par videor i början av ens jobb som enligt några är fel ska inte påverka hela ens liv, karriär och framförallt inte det ENDA jag lever för att göra.. För vad finns det för mening med livet nu. Det var det enda jag brann för”, skrev Pontus Rasmusson i en story som också innehöll ett klipp på när han gråter som publicerades under lördagen.

Han skriver också att han ska prata med Youtube för att se vad bristerna har varit och vad de kan göra framöver.

”Jag har lärt mig och jag är villig att göra bättre!”, skrev han i en annan story på Instagram.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons