Annons
Växjö

Pontus Rasmussons andra Youtubekonto nedstängt

Växjö • Publicerad 22 september 2022 • Uppdaterad 29 december 2022
Pontus Rasmusson.
Pontus Rasmusson.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Svenska Dagbladet har den senaste tiden granskat influencern Pontus Rasmusson från Ingelstad i en podcast och flera nyhetstexter. Han har bland annat kritiserats för att ha lagt upp videor som anspelar på sex och för att ha uppmuntrat barn att ringa ett telefonnummer för att prata med honom, vilket lett till dyra telefonräkningar för föräldrarna.

I helgen beslutade Youtube att stänga av Pontus Rasmussons huvudkonto med 177 000 prenumeranter och nästan 90 miljoner visningar. Anledningen var att Pontus Rasmusson bedömdes ha brutit mot barnsäkerhetspolicyn som förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga.

Annons

Pontus Rasmusson skrev i helgen om beslutet på Instagram där han bland annat skrev:

”Alla personer gör misstag. Jag vet att jag kan ses som kontroversiell och att jag dagligen får hat och hot som jag lärt mig bortse. Men ett par videor i början av ens jobb som enligt några är fel ska inte påverka hela ens liv, karriär och framförallt inte det ENDA jag lever för att göra.."

Under onsdagen stängdes Rasmussons andra kanal med 62 000 följare ner, rapporterar Svenska Dagbladet.

2021 var Pontus Rasmusson enligt Medieakademin femte störst på Youtube i Sverige.

Smålandsposten har varit i kontakt med Pontus Rasmusson och han meddelar att han kommer att ge sina kommentarer när han känner sig redo för det.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons