Annons

Poolföretaget i konkurs – kunder med garanti kan påverkas

Växjö • Publicerad 9 november 2023
Pool
PoolFoto: Pixabay

Efter nio år har Pool Sweden på egen begäran försatts i konkurs. Efter konkursen kan köpare som av någon anledning är missnöjda få problem att få ersättning eftersom garantierna inte åtgärdas av konkursförvaltaren.

– Verksamheten i konkursbolaget har ju upphört och samtliga anställda blir i och med konkursen uppsagda. I den mån konkursbolaget ställt garanti för tjänsten eller produkten blir det i stället omvandlat till ett anspråk i konkursen från konsumenten. Men det kan vara så att producenten har en produktgaranti som man kan göra gällande även hos andra återförsäljare, generalagenten eller liknande. Men det får man gräva i själv som enskild konsument, tyvärr, säger advokat Erik Wendel som har utsetts till konkursförvaltare till Smålandsposten.

Annons

Företaget hade i den senaste årsredovisningen en nettoomsättning på runt 59 miljoner kronor men gjorde en förlust. Vid konkursen hade bolaget fem anställda.

Pool Sweden har haft showrooms i både Växjö och Göteborg.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons