Annons

Populära artisterna uppträder under festivalen i Växjö

Växjö • Publicerad tisdag 18:30
Lovad och Rymdpojken kommer att uppträda under VXOnews Festival på Stortorget den 16 augusti. Bilden är ett collage.
Lovad och Rymdpojken kommer att uppträda under VXOnews Festival på Stortorget den 16 augusti. Bilden är ett collage.Foto: Nellie Oxelmark/Joakim Ström

I år firar Karl-Oskardagarna 40-årsjubileum och man gör det med tre dagar med musik, tivoli och handel. För sjätte gången arrangeras VXOnews festival under Växjös stadsfest och i år hålls festivalen fredagen den 16 augusti.

VXOnews Festival har genom åren haft artister som Loreen, Cazzi Opeia, Emil Henrohn, Carcamo, Frontback och Janice. I år uppträder två artister som finns med på topplistorna i Sverige, Rymdpojken och Lovad.

Annons

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Växjö Citysamverkan och att vi ännu en gång kan erbjuda VXOnews Festival på Stortorget. Inte minst ett jubileumsår som detta. I år har vi jobbat tätt ihop för att välja ut artister och jag tycker att vi hittat helt rätt, säger Oscar Appelgren, ansvarig utgivare på VXOnews.se.

Rymdpojken har gjort låtar som ”Karlavagnen” med 21,5 miljoner lyssningar och har över 265 000 lyssnare i månaden på Spotify. Han har också skrivit många låtar till Victor Leksell.

Lovad har nästan 210 000 lyssnare på Spotify varje månad och debuterade i Melodifestivalen 2021 med låten ”Allting är precis likadant”.

– Lovad och Rymdpojken har verkligen lyckats nå ut med sin musik och passar bra till VXOnews målgrupp och publiken som kommer till Stortorget. Det kommer bli några fantastiska timmar på fredagen den 16 augusti och jag hoppas att hela Stortorget fylls med människor under festivalen, säger Oscar Appelgren.

The Mats kommer att vara husband under VXOnews Festival och bjuda på en salig musikalisk blandning av gammalt och nytt som publiken kommer att känna igen. Dessutom kommer Tim Damerau och Sofia som har utvecklat ett koncept där Sofia teckenspråkstolkar Tims musik på scen.

Efter VXOnews Festival kommer Oscar Zia att kliva upp på Stortorgets scen.

Här saknas innehåll

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons