Annons

Populära flyglinjen återupptas från Växjö: ”Ett sug att komma i väg”

Intresset att åka utomlands har varit stort i år, vittnar både flygplatser och flygbolag om. Nästa år utökar Ving sina flygningar från Växjö och tar tillbaka en destination som togs bort under pandemin.
Växjö • Publicerad 29 oktober 2023
Ving börjar flyga mellan Växjö och Mallorca igen.
Ving börjar flyga mellan Växjö och Mallorca igen.Foto: Mats Högberg

Efter sommarens väder som inte blev som många hade trott och kanske hoppats på har intresset för att resa utomlands till varmare breddgrader varit väldigt högt.

Ving har sett en ökning med 104 procent när det kommer till bokade resor från Växjö Småland Airport till Gran Canaria i vinter. Nu satsar bolaget vidare från Växjö och lanserar Mallorca som nygammal destination nästa sommar.

Annons

– Vi är otroligt glada att Ving återuppta sin flyglinje till Mallorca nästa sommar. Mallorca var ett populärt resmål innan pandemin för oss i sydöstra Sverige och vi är tacksamma för den satsning som Ving gör på flygplatsen med ett flertal destinationer under året, säger Brett Weihart, kommersiell och flygmarknadschef på Växjö Småland Airport.

Ving inledde sin vintersäsong med flygningar från Växjö till Gran Canaria i veckan. Under nästa år kommer de att fortsätta att flyga till Kroatien och Cypern. Dessutom blir det fem avgångar till Mallorca i juli.

– Den senaste månaden har resorna gått åt i rask fart och bara under föregående vecka ökade försäljningen från Växjö Småland Airport med 279 procent jämfört med i fjol. Så visst finns det ett sug att komma i väg, såväl i närtid som till nästa sommar. Därför känns det jätteroligt att vi återigen kommer att flyga till Mallorca då vi vet att det både är en uppskattat och efterlängtad favorit bland smålänningarna, säger Claes Pellvik som är kommunikationschef på Ving.

Sedan tidigare har Tui en flyglinje mellan Växjö och Mallorca.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons