Annons

Populära Växjörestaurangen ska bli stor kedja

Växjö • Publicerad 1 november 2023 • Uppdaterad 2 november 2023
Sallader och wraps är vad som står på menyn.
Sallader och wraps är vad som står på menyn.Foto: Urban Nilsson

Dana Mohammed och hans fru Berjan Djeza, som hjälper honom med administrativt arbete, fortsätter att utveckla Avokado salladsbar. Företaget startade 2016 på Smedjegatan i Växjö och har nu fyra restauranger i Växjö som bland annat erbjuder kalla, varma och vegetariska sallader, samt wraps och tabbouleh. Nu har de beslutat sig för att göra det till ett franchisekoncept och snart öppnar Avokado salladsbar i Karlskrona.

– Vi har gått en utbildning om franchising. Utbildningen tar cirka sex månader och sedan måste man skapa en plattform för restaurangen. Vår första Avokado öppnar i Karlskrona den 1 mars. Det är inte vi som ska driva restaurangen utan det kommer andra att göra. Men självklart hjälper vi till med stöd och annat. Konceptet måste vara som vårt och smaken måste vara densamma här och i Karlskrona. Allt ska vara identiskt, säger Berjan Djeza.

Annons

Vilket koncept jobbar ni med på Avokado?

– Vi erbjuder våra kunder goda smaker till och har bra, färska råvaror. Det är det som gör Avokado så populärt.

Varför valde du att jobba inom restaurangbranschen?

– Jag har arbetat i restaurangbranschen i Göteborg i fem år och jobbat som ansvarig på olika restauranger. Sedan flyttade jag hit till Växjö och gifte mig med min man, Dana. Vi bestämde oss för att investera i en salladsbar tillsammans och startade vår första Avokado salladsbar på Smedjegatan i Växjö. För närvarande har vi fyra restauranger, en på Kampastigen vid simhallen, en i centrum, en på Smedjegatan och en vid City Gross.

Planerar ni att Avokado ska bli en stor kedja?

– Ja. Vi planerar att öppna en Avokado salladsbar i varje City gross-butik i Sverige. Jag tror att denna dröm kommer att gå i uppfyllelse under de kommande fem åren.

Här saknas innehåll

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons